piątek, 20 lipca 2018

Kurczak cytrynowy na sałacie rzymskiej z sosem czosnkowym

Kurczak cytrynowy na sałacie rzymskiej z sosem czosnkowym

Skład:
2 piersi z kurczaka
2 cytryny
trawa cytrynowa(przyprawa)
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka miodu 

Dodatkowo:
200g jogurtu greckiego
1 łyżka majonezu
sól, pieprz, zioła prowansalskie
2 ząbki czosnku
2 sałaty rzymskie lub 2 cykorie

Wykonanie:
Ze składników do kurczaka zrobić marynatę i wsmarować w pierś z kurczaka, wstawić do lodówki na minimum 1 godz.
Do jogurtu i majonezu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i i przyprawy do smaku wstawić do lodówki.
Nagrzać piekarnik do 180 stopni, piec piersi w rękawie foliowym przez około 40 minut.
Układać piersi pokrojone na liściu sałaty polanej sosem czosnkowym.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz