1 ŚNIADANIE
KASZA JAGLANA Z SUSZONĄ ŻURAWINĄ I PESTKAMI DYNI
SKŁADNIKI:
- kasza jaglana
- suszona żurawina
- pestki dyni
- woda
PRZYGOTOWANIE:
Suche ziarna kaszy przelać porządnie wrzącą wodą. Gotować w wodzie w proporcji 1:2. następnie do ugotowanej kaszy dodać namoczoną wcześniej żurawinę i prażone na suchej patelni pestki dyni. Całość podawać na ciepło.
2 ŚNIADANIE
ZIELONO-CZEKOLADOWE
SKŁADNIKI:
- szpinak
- mleko migdałowe/ z orzechów laskowych 200 ml
- 1/2 banana
- gorzkie kakao szczypta
PRZYGOTOWANIE:
Zblendować na gładki koktajl.
OBIAD
NADZIEWANA PAPRYKA
SKŁADNIKI:
- jarmuż
- 1 duża czerwona papryka
- kasza kuskus pełnoziarnista
- cebula
- czosnek
- masło klarowane
- zioła prowansalskie
PRZYGOTOWANIE:
Paprykę otworzyć od góry wyjmując gniazdo nasienne i pestki. Kuskus przygotować wg. instrukcji na opakowaniu. Masło rozgrzać na patelni, dodać zmiażdżony czosnek i posiekaną cebulę. Następnie dodać liście jarmużu. Smażyć na patelni do czasu aż liście jarmużu przeschną. Zdjąć z gazu i dodać kuskus. Doprawić ziołami i dobrze wymieszać, po czym nadziać paprykę. Piec w piekarniku przez 20 minut.
PODWIECZOREK
MIX SOKÓW DOBRYCH DLA SERCA
SKŁADNIKI:
- sok z buraka
- sok z jabłka
- sok wyciśnięty z grejpfruta
PRZYGOTOWANIE:
Połączyć soki do porcji 250 ml.
KOLACJA
SAŁATKA NA BAZIE RUKOLI Z MELONEM, GRUSZKĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI
SKŁADNIKI:
- garść rukoli
- 1/2 melona
- 1 mała gruszka
- orzechy włoskie
- nasiona chia
- dressing: oliwa z oliwek, sok z cytryny, prawdziwy miód pszczeli, świeży rozmaryn
PRZYGOTOWANIE:
na talerz wyłożyć rukolę, dodać pokrojone w kostkę owoce. Polać dressingiem i dodać grubo posiekane orzechy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz