1 ŚNIADANIE
OWSIANKA NA DZIEŃ DOBRY
SKŁADNIKI:
- płatki owsiane górskie
- 1/2 banana
- 1/2 jabłka
- nasiona chia
- siemię lniane
- woda
PRZYGOTOWANIE:
Płatki ugotować na wodzie, aż będą miękkie. Do miseczki wkroić banana i jabłko (pokrojone w małą kostkę), a następnie dodać ugotowane płatki. Całość posypać nasionami i dobrze wymieszać.
2 ŚNIADANIE
SMOOTHY OCZYSZCZAJĄCE
SKŁADNIKI:
- pęczek natki pietruszki
- 1/2 awokado
- 1/5 świeżego ananasa
- sok z połówki limonki
- woda mineralna niegazowana wg upodobania
PRZYGOTOWANIE:
Całość zmiksować na gładki koktajl
OBIAD
KASZA GRYCZANA KURKAMI I SZPINAKIEM
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka szpinaku
- kasza gryczana
- kilka kurek
- czosnek
- cebula
- masło
- pieprz, sól himalajska
PRZYGOTOWANIE:
Na maśle podsmażyć zmiażdżony czosnek i posiekaną cebulę. Następnie dodać pokrojone kurki. dusić przez około 10 minut co jakiś czas mieszając. Pod koniec duszenia dodać szpinak i doprawić. Podawać na kaszy ugotowanej na sypko.
PODWIECZOREK
ZIELONY SOK Z OGÓRKÓW NA SŁODKO
SKŁADNIKI:
- 1 ogórek świeży
- 1/4 melona typ kantalupa
- 1/2 szklanki soku pomarańczowego
- świeża mięta
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki zmieszać na gładki koktajl.
KOLACJA
SAŁATKA A'LA GUACAMOLE
SKŁADNIKI:
- mieszanka sałat
- pomidorki koktajlowe
- awokado
- świeże chili 1/6
- sok z limonki
PRZYGOTOWANIE:
Pomidory i awokado pokroić w kostkę. Papryczkę chili oczyścić z pestek, a następnie drobno posiekać. Chili i warzywa dodać do mieszanki sałat i doprawić sokiem z limonki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz